Pekini kryeson qytetet kineze në zgjerimin e linjave të tranzitit hekurudhor
2023-09-23 12:19:07

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Kryeqyteti i Kinës, Pekini, ka promovuar fuqishëm zhvillimin e transportit të gjelbër, duke zgjeruar kilometrazhin total të linjave tranzitore hekurudhore në 1172 km, duke kryesuar renditjen kombëtare, deklaroi Gao Peng, nënkryetar i bashkisë së Pekinit, citon “Xinhua”.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Pekini aktualisht ka 27 linja tranziti hekurudhor urban me një gjatësi prej 807 km dhe katër hekurudha periferike me një gjatësi prej 365 km.

Qyteti ka promovuar në mënyrë aktive automjetet me energji të re në rrugë. Aktualisht, numri i automjeteve me energji të re dhe me energji të pastër përbën 94 për qind të autobusëve publikë në qytet, ndërsa 65 për qind e makinave taksi të qytetit janë automjete të pastra elektrike.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Gao tha se qeveria do të vazhdojë të shkurtojë distancën e transferimit të transportit publik në përpjekjet për të optimizuar shërbimet e transportit të gjelbër në qytetin e duhur, ku objektivi për udhëtimin e gjelbër është 76.5 përqind deri në fund të vitit 2025. (Irma)