Mijëra mjekë në Britani hynë sërish në grevë për shkak të pagave
2023-09-20 16:38:38

CFP

CFP

Mijëra konsulentë të Shërbimit Shëndetësor Kombëtar në Britaninë e Madhe janë në grevë për një mosmarrëveshje për pagat. Grevës do t’u bashkohen edhe mjekët e rinj në grevën e parë të përbashkët në historinë e shërbimit, shkruan “ATSH”.  Mjekët e rinj, të cilët kanë zhvilluar 19 ditë greva që nga marsi, do të vazhdojnë grevën e tyre të enjten dhe të premten e kësaj jave.

Si konsulentët, edhe mjekët e rinj në Shoqatën Mjekësore Britanike, do të bashkojnë sërish forcat për greva më 2, 3 dhe 4 tetor.

Mijëra operacione dhe takime janë anuluar pas grevave. Në ditët e grevës së përbashkët do të ofrohet një shërbim i ngjashëm me atë të krishtlindjes, duke i dhënë përparësi kujdesit emergjent. (Elona)