OBSH: Pesë persona humbin jetën çdo minutë për shkak të kujdesit të pasigurt shëndetësor
2023-09-19 15:35:50

CFP

CFP

Çdo minutë humbin të paktën pesë jetë për shkak të kujdesit të pasigurt shëndetësor, bëri të ditur Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH), njofton “ATSH”.

“Shëndeti është një pasuri e çmuar dhe roli i pacientit dhe të gjithë atyre që kujdesen për të është vendimtar. Përfshirja e pacientit dhe familjes është një parim thelbësor në Rezolutën e Asamblesë Botërore të Shëndetësisë. Slogani i edicionit të sivjetshëm është “Ngritja e zërit të pacientëve”,- bëri të ditur OBSH-ja.

OBSH u bën thirrje palëve të interesuara, duke përfshirë pacientët, politikëbërësit, drejtuesit e shëndetësisë, punonjësit e shëndetësisë, për të punuar në bashkëpunim drejt bashkëprojektimit të politikave shëndetësore dhe sigurisë së ndërhyrjeve që pasqyron me të vërtetë nevojat e pacientëve dhe preferencat, duke përmirësuar përfundimisht sigurinë e kujdesit shëndetësor global. (Fatosi)