Prodhimi i shërbimeve në Kinë u rrit me 6.8 për qind në gusht
2023-09-17 11:26:32

 Foto:VCG

Foto:VCG

Indeksi i prodhimit të shërbimeve të Kinës u rrit me 6.8 për qind në bazë vjetore në gusht, treguan të dhënat nga Zyra Kombëtare e Statistikave (NBS). Norma e rritjes ishte 1.1 pikë përqindje më e shpejtë se muaji i kaluar, citon “Xinhua”. Nënleximi për akomodimin dhe ushqimin u rrit me 16.1 për qind në bazë vjetore.

Nënindeksi i prodhimit të transmetimit të informacionit, softuerit dhe shërbimeve të IT-së u rrit me 11.5 për qind, ndërsa ai për shërbimet financiare u zgjerua me 7.2 për qind, sipas NBS-së.

Foto:VCG

Foto:VCG

Në tetë muajt e parë, indeksi u rrit me 8.1 për qind në bazë vjetore. (Irma)