Presidenti i Senegalit: Afrika nuk është e pasur, por kjo nuk do të thotë se ajo nuk meriton respekt
2023-09-09 14:52:47

Pak kohë më parë, u mbajt me sukses në Afrikën e Jugut Dialogu i Liderëve Kinë-Afrikë. Gjatë një interviste ekskluzive për gazetarin e CGTN-së me këtë rast, presidenti i Senegalit Macky Sall tha haptazi se Afrika nuk është e pasur, por kjo nuk do të thotë se ajo nuk ka të drejtë të respektohet. Ai vlerësoi në mënyrë të respektueshme bashkëpunimin e Kinës me Senegalin.

Presidenti Sall theksoi se bota e sotme nuk është më ajo e vitit 1946 dhe se Afrika pret një botë më të barabartë. (Wagn Lei/ Laçi)