Britania e Madhe pritet ta shpallë “Wagner” grup terrorist
2023-09-07 17:19:36

Foto nga CFP

Foto nga CFP

Britania e Madhe pritet ta shpallë “Wagner”-in një grup terrorist. Në këtë mënyrë, do të jetë e paligjshme të jesh anëtar ose t’i mbështesësh ata.

Një projektligj i paraqitur në Parlament do të bëjë të mundur gjithashtu klasifikimin e pasurive të “Wagner”-it si pronë terroriste dhe sekuestrimin e tyre, raporton “BBC”, citon “ATSH”.

Ministrja e Brendshme, Suella Braverman, tha se “Wagner” është një grup i dhunshëm dhe shkatërrues.  (Irma)