Kina sheh rritje të fuqishme në kapacitetin e instaluar të energjisë së rinovueshme
2023-09-05 10:58:37

Foto nga CFP

Foto nga CFP

Kina ka parë rritje të fuqishme në kapacitetin e instaluar të energjisë së rinovueshme në vitin 2023, mes përpjekjeve të fuqishme të vendit për të nxitur tranzicionin e gjelbër, njofton “CGTN”.

Kapaciteti total i energjisë së rinovueshme të vendit arriti në rreth 2.71 miliardë kilovat (kw) në gjysmën e parë të vitit, sipas raportit të publikuar nga Administrata Kombëtare e Energjisë (AKM).

“China Energy Investment Corporation” (China Energy), gjiganti më i madh në botë i prodhimit të energjisë me qymyr, ka njoftuar një arritje të rëndësishme në kapacitetin e instaluar të energjisë së pastër dhe të rinovueshme.

Deri në fund të gushtit, kapaciteti total i instaluar i energjisë së pastër të “China Energy” ishte 100.14 milionë kilovat, duke kaluar një moment historik të jashtëzakonshëm në përpjekjet e saj për kalimin drejt burimeve më të pastra të energjisë, sipas kompanisë.

Kapaciteti total i instaluar i energjisë elektrike i gjigantit energjetik ka arritur një nivel të paprecedentë prej 303.49 milionë kilovat, sipas kompanisë.

Deri në fund të gushtit, pjesa e energjisë së pastër dhe të rinovueshme në kapacitetin total të instaluar të “China Energy” është rritur nga 25.8 për qind në vitin 2020 në 33 për qind, me një normë mesatare vjetore rritjeje prej 2.7 pikë përqindje, tregojnë të dhënat nga kompania.

Kapaciteti i energjisë me qymyr të “China Energy” është aktualisht 203.34 milionë kilovat dhe kapaciteti i energjisë së erës është 55.46 milionë kilovat, ku të dyja ruajnë pozicionet e tyre të larta globalisht. (Fatosi)