“Expo Smart China” nxjerr në pah automjetet me energji të re inteligjente
2023-09-05 11:53:04

Foto nga CFP

Foto nga CFP

Me temën “Bashkimi i mençurisë dhe forcës së bashku”, “Expo Smart China” (SCE) u hap të hënën në komunën Chongqing të Kinës jugperëndimore, njofton “CGTN”.

Duke synuar pjesëmarrjen më të madhe ndërkombëtare dhe të qenit më i specializuar dhe i orientuar drejt tregut, panairi përmban aktivitete të ndryshme, duke përfshirë samite, ekspozita, forume dhe konkurse, me fokus në automjetet me energji të re inteligjente të lidhura (ICNEV).

Automjetet e lidhura u referohen atyre që mund të komunikojnë në mënyrë të dyanshme me sistemet e jashtme duke u lidhur me një rrjet.

Më shumë se 500 kompani janë regjistruar për të ekspozuar teknologjitë dhe produktet e tyre më të fundit.

Më shumë se 60 për qind e ndërmarrjeve pjesëmarrëse ngritën kabina me temë ICNEV, deklaroi Geng Wenjun, kreu i grupit organizativ të SCE 2023.

Katër sektorë profesionistë janë theksuar gjatë ekspozitës, përkatësisht ICNEV, pajisjet dhe prodhimi inteligjent, teknologjia e informacionit të gjeneratës së re dhe qytetet inteligjente.

Autoritetet e kanë bërë ICNEV një nga tre grupimet e saj industriale dominuese, së bashku me prodhimin e informacionit elektronik dhe materialet e avancuara. (Fatosi)