Kinë, zhvillohet makineria inteligjente minerare me efikasitet të lartë
2023-08-30 10:27:52

Foto nga CFP

Foto nga CFP

Grupi i Teknologjisë dhe Inxhinierisë së Qymyrit në Kinë ka zhvilluar një makineri inteligjente minerare me efikasitet të lartë, e aftë për lartësi të konsiderueshme të minierave, u bë e ditur nga “Science and Technology Daily”, citon “Xinhua”.

Makina minerare MG1250/3430-WËD, e projektuar posaçërisht për shtresat e qymyrit që variojnë nga 7 deri në 10 metra në trashësi, ka fuqi prerëse 1250 kW, fuqi tërheqëse 250 kW, fuqi të instaluar 3430 kW dhe lartësi maksimale minerare 10 metra.

Kjo makinë ofron mbështetje teknike për realizimin e minierave të sigurta, efikase dhe inteligjente super të larta, thuhet në raport.

Teknologjia 5G e besueshme dhe me vonesë të ulët dhe një model i diagnostikimit të defekteve bazuar në temperaturën, dridhjet dhe grimcat gërryese, lehtësojnë monitorimin në internet, funksionimin dhe mirëmbajtjen në distancë të makinës minerare. (Irma)