Presidenti i Burundit: Kina është një fuqi globale mbështetëse që nxit rritjen e ndërsjell
2023-08-27 16:09:05

Në një intervistë ekskluzive me Wang Guan të CMG-së, presidenti i Burundit Évariste Ndayishimiye e përshkruan Kinës si një "mik të çdo moti" që ndan kohë të mira dhe këqija. Ai e vlerëson qëndrimin e Kinës si veprim inkurajues dhe partneriteti, por jo të një fuqie imponuese, duke ecur përkrah Burundit si të barabartë. Ndayishimiye shpreh gjithashtu admirim për qasjen vizionare dhe pragmatike të udhëheqjes së Kinës, e përmbledhur në fjalën e urtë kineze, "mëson të peshkojë, në vend që t'ia ofrojë vetes peshkun."