Mungesa e kryesuesit të garës, ish-Presidentit Donald Trump
2023-08-25 17:14:00

Foto nga VCG

Debati dyorësh, i pari i mbajtur nga republikanët në këtë cikël elektoral, pati shkëmbime të nxehta për atë që njëri prej moderatorëve e quajti “elefanti që mungon” – duke iu referuar mungesës së kryesuesit së garës, ish-Presidentit Donald Trump.
Pikërisht në kohën kur mbahej debati, ish-Presidenti Trump u shfaq në një intervistë të transmetuar në internet ku përsëriti pretendimet e tij për manipulim të zgjedhjeve, sulmoi kandidatët rivalë, si dhe lavdëroi turmën e mbledhur më 6 janar 2021, pak përpara sulmit ndaj Kapitolit. Ai tha se nuk po merrte pjesë në debatin presidencial në Miluoki për shkak se në anketime rezulton shumë më përpara se kandidatët e tjerë.

Disa prej kandidatëve, si ish-Nënpresidenti Mike Pence dhe ish-Guvernatori i Nju Xhersit, Chris Christie, thanë se zoti Trump është i skualifikuar nga marrja sërish e detyrës së presidentit, për shkak të, siç thanë ata, mosrespektimit të Kushtetutës, si dhe mbi 90 akuzave penale me të cilat përballet tashmë.