Kina lëshon monedha përkujtimore me parqe kombëtare
2023-08-22 11:53:10

Kina ka nxjerrë një sërë monedhash përkujtimore që paraqesin Parkun Kombëtar Sanjiangyuan dhe Parkun Kombëtar të Pandave Gjigante, shkruan Xinhua.

Seti prej gjashtë monedhash, të gjitha me kurs ligjor në Kinë, përfshin dy monedha ari, dy monedha argjendi dhe dy monedha aliazh bakri me dy ngjyra, sipas Bankës Popullore të Kinës.

Një monedhë ari, një monedhë argjendi dhe një monedhë aliazh bakri me dy ngjyra paraqesin peizazhin e Parkut Kombëtar Sanjiangyuan dhe kafshët dhe bimët tipike në park si antilopa tibetiane.

Tre monedhat e tjera paraqesin panda gjigante dhe peizazhin e Parkut Kombëtar Panda Gjigante.

Monedhat e arit, të bëra nga 3 gram ari 99,9 për qind secila, kanë një prerje prej 50 juanë (rreth 6,94 dollarë amerikanë), ndërsa monedhat e argjendit, secila prej 30 gram argjendi 99,9 për qind të pastër, kanë një prerje prej 10 juanë. . Monedhat e aliazhit të bakrit me dy ngjyra kanë një emërtim prej 10 juanë.(Fatosi)