Qinghai ka filluar ndërtimin e një tjetër termocentrali me depo me pompë
2023-08-21 12:17:03

Foto nga CMG

Provinca Qinghai e Kinës veriperëndimore ka filluar ndërtimin e një stacioni energjie me depo me pompë, një projekt tjetër në Kinën perëndimore, e cila ka burime të bollshme të energjisë së pastër, lajmëron Xinhua.

Termocentrali do të ndërtohet në një lartësi prej 3200 deri në 3700 metra në qytetin Golmud në prefekturën autonome Haixi Mongole dhe Tibetiane. Do të jetë një hidrocentral që përdor energjinë elektrike për të pompuar ujin që do të ruhet në një vend më të lartë dhe më pas do ta lëshojë ujin për të prodhuar energji elektrike kur furnizimi me energji elektrike është i pamjaftueshëm.

Kapaciteti total i instaluar i stacionit do të jetë 2.4 milionë kilovat. Pasi të jetë funksional, vlerësohet se do të zëvendësojë rreth 4.63 milion ton qymyr standard dhe do të reduktojë emetimet e dioksidit të karbonit me rreth 26.64 milion ton në vit.

Në fillim të këtij muaji, Qinghai filloi ndërtimin e një termocentrali me magazinim të pompuar me një kapacitet maksimal të ruajtjes së energjisë prej rreth 20 milionë kWh në qarkun Guinan të provincës në prefekturën autonome tibetiane Hainan. Qinghai pret të shohë që kapaciteti i tij i ri i instaluar i energjisë të kalojë 100 milionë kilovat deri në vitin 2030.(Fatosi)