Gjenerata Z regjistrohet si pronarë shtëpish pas njohjes së sektorit
2023-08-08 11:23:59

Huang Wanfeng, 22 vjeç, është një menaxher shtëpie në Nanning, rajoni autonom Guangxi Zhuang i Kinës Jugore.

Huang hyri në industrinë e shtëpive kur ishte student, pasi mori me qira një shtëpi pranë qytetit universitar lokal dhe hapi banesën e tij të parë.

Pas vitesh punë të palodhur, Huang tani po operon një zinxhir shtëpiak që përfshin 10 ndërtesa. Prej tyre, shtëpia që u hap në vitin 2020 ka marrë vlerësime të mira nga të ftuarit.

"Arsyeja e parë pse zgjodha industrinë e shtëpive është se e dua atë. Kam takuar turistë interesantë nga i gjithë vendi gjatë viteve të fundit," tha Huang.

“Përveç kësaj, më siguron të ardhura të mjaftueshme prej 20,000 (2,780 dollarë) deri në 30,000 juanë çdo muaj”, shtoi ai.

foto/VCG

foto/VCG

Në vitin 2022, menaxheri i shtëpive u njoh zyrtarisht si një profesion i ri nga Ministria e Burimeve Njerëzore dhe Sigurimeve Shoqërore, duke përmirësuar njohjen sociale të industrisë dhe duke krijuar më shumë mundësi punësimi.

Të dhënat nga gjiganti kinez i shërbimit sipas kërkesës Meituan treguan se nga janari në qershor, numri i njerëzve të përfshirë në industrinë e strehimit në platformën e tij u rrit 47 për qind nga viti në vit.

Për sa i përket grupmoshës, brezi i pas vitit 2000, duke iu referuar të lindurve mes viteve 2000-09, shënoi rritjen më të shpejtë nga viti në vit prej 140 për qind. Portali i funksionimit dhe rezervimit të strehimit në shtëpi Tujia raportoi gjithashtu se midis pronarëve të rinj të shtëpive të regjistruara në platformën e tij gjatë gjysmës së parë të 2023, 70 për qind janë nga Gjenerata Z - ata të lindur midis 1995 dhe 2009.

Me rikthimin e tregut vendas të turizmit, industria e strehimit në shtëpi po bëhet një opsion popullor për të rinjtë që të punojnë dhe të ndërtojnë një karrierë, thanë ekspertët e industrisë.

Krahasuar me vitin 2019, numri i pronarëve të shtëpive të Gjeneratës Z në platformën e saj u rrit 50 për qind, sipas një raporti për punëtorët e shtëpive të lëshuar nga Tujia në fund të korrikut.

Një nga karakteristikat kryesore të pronarëve të rinj është se ata janë të arsimuar mirë, tha Liu Yang, zyrtari kryesor tregtar i Tujia. Raporti tregoi se gjysma e pronarëve të shtëpive nga Gjenerata Z kanë një diplomë bachelor.

foto/VCG

foto/VCG

Ndërkohë, 95 për qind e tyre preferojnë të drejtojnë vetë shtëpitë në vend që t'u besojnë të tjerëve, sipas raportit.

Fan Xiaoyu, një pronare shtëpie 25-vjeçare në lagjen Huairou të Pekinit, tha se puna është sfiduese, gjë që kërkon që ajo të jetë e gjithanshme dhe të mësojë vazhdimisht aftësi të reja.

"Unë luaj role të shumta në operacionet e përditshme, duke përfshirë pastruesen, arkëtarin, stilistin dhe prezantuesin e transmetimit të drejtpërdrejtë," tha Fan, duke shtuar se ajo po ndjek kurse trajnimi për të marrë një certifikatë .

foto/VCG

foto/VCG

Të quajtur "vendasit dixhitalë", njerëzit nga Gjenerata Z kanë avantazhe të dallueshme në operacionet e strehimit në shtëpi pasi ata vazhdojnë me tendencat e mediave sociale dhe për këtë arsye mund të promovojnë më mirë shtëpitë e tyre në internet, tha Liu.

Wu Ruoshan, një studiues i ftuar nga qendra kërkimore e turizmit në Akademinë Kineze të Shkencave Sociale, tha se brezat e pas vitit 1995 dhe pas vitit 2000 fokusohen më shumë në shërbimet dhe përvojën e personalizuar, e cila ndihmon në përmbushjen e kërkesave në rritje dhe të larmishme të konsumatorëve dhe përparimin. përmirësimin industrial.

Për të mbështetur menaxherët fillestarë të shtëpive, Tujia, Meituan dhe shumë agjenci të tjera udhëtimi në internet kanë nisur programe trajnimi falas në internet, që përfshijnë shërbimet bazë, reagimin emergjent, analizën e konsumatorëve dhe marketingun dixhital.