Lidhja globale e kartës do të ndihmojë përdoruesit dhe tregtarët
2023-08-08 10:59:48

Një vendim i fundit nga WeChat Pay dhe Alipay për të hapur plotësisht shërbimet e tyre të pagesave në internet për organizatat ndërkombëtare të kartave si Mastercard, Visa, JCB dhe Discover Global Network do t'u ofrojë lehtësi më të madhe përdoruesve globalë në pagesat celulare dhe do të mundësojë miliona tregtarë të vegjël të përdorin jashtë shtetit. blerjet, kanë thënë ekspertët e industrisë.

Lëvizja ndihmon përdoruesit e huaj në kryerjen e transaksioneve celulare në Kinë, duke lidhur kartat e tyre ndërkombëtare për të paguar për ngrënie, transport, blerje, akomodim në hotel dhe më shumë në të gjithë vendin.

foto: VCG

foto: VCG

Si WeChat Pay ashtu edhe Alipay hapën lidhje me kartat ndërkombëtare në vitin 2019, por këto mund të përdoren vetëm në skenarë të kufizuar deri më tani.

Në korrik, WeChat Pay prezantoi disa politika preferenciale për të përmirësuar përvojën e pagesave të turistëve ndërkombëtarë, të tilla si përjashtimi i tarifave të transaksionit për pagesa më pak se 200 juanë (27,85 dollarë).

"Pagesa celulare e Kinës ka tejkaluar për t'u bërë metoda dominuese e pagesës në vend në vitet e fundit, ndërsa shumica e njerëzve në vendet e huaja ende përdorin metoda tradicionale pagese si kartat bankare," tha Zhao Xijun, profesor finance në Universitetin Renmin në Pekin.

Zhao tha se të huajt që nuk kishin një kartë bankare kineze duhej të përdornin karta krediti ndërkombëtare në vend.

"Kështu, masa do t'i fuqizojë shumë udhëtarët ndërkombëtarë që të gëzojnë të njëjtën lehtësi të pagesave celulare si banorët kinezë," tha ai.

foto: VCG

foto: VCG

Një raport nga Banka Popullore e Kinës, banka qendrore e vendit, tregoi se pagesat pa para përmes kartave bankare, mjeteve të pagesave elektronike, letrave tregtare, transfertave të kredisë dhe shlyerjeve të tjera, arritën në 4,805 trilion juanë vitin e kaluar, 8.84 për qind më shumë nga viti në vit.

"Shkëmbimi drejt përmirësimit të opsioneve të pagesave celulare për përdoruesit ndërkombëtarë në Kinë është një hap i rëndësishëm përpara," tha Luigi Gambardella, president i ChinaEU, një shoqatë ndërkombëtare që promovon bashkëpunimin dixhital dhe të teknologjisë së lartë midis Evropës dhe Kinës. "Do të përfitojnë gjithashtu tregtarët kinezë që nuk pranojnë karta krediti të huaja ose përpiqen t'i shmangin ato dhe tani ka të ngjarë të rrisë shitjet e tyre për të huajt në vend."

Masa, në një farë mase, do të mundësojë miliona tregtarë në të gjithë Kinën, veçanërisht ndërmarrjet e vogla dhe të mesme, të shfrytëzojnë fuqinë më të madhe blerëse të blerësve ndërkombëtarë, tha ai.

Ndërsa Kina po pret ngjarje të ndryshme ndërkombëtare këtë vit, të tilla si Lojërat Universitare Botërore Chengdu FISU dhe Lojërat Aziatike Hangzhou(Hanxhou) që fillojnë në shtator, numri i vizitorëve në hyrje pritet të rritet.

foto: VCG

foto: VCG

"Transformimi jo vetëm që përfiton udhëtarët dhe tregtarët individualë, por gjithashtu forcon pozicionin e Kinës si një lider botëror në adoptimin e pagesave celulare dhe një kontribues i madh në avancimin global në fintech," tha Gambardella.

Autoritetet kineze, duke përfshirë Komisionin Kombëtar të Zhvillimit dhe Reformës, rregullatori më i lartë ekonomik i vendit, kanë inkurajuar kompanitë që të përmirësojnë zgjidhjet e pagesave celulare për vizitorët jashtë shtetit.