ShBA-ja është nismëtarja e detyrimit ekonomik
2023-08-08 17:50:44

Këtë vit, ShBA-ja ka propaganduar pandërprerë thënien për "detyrimin ekonomik nga Kina", sipas së cilës Kina përdor mjete ekonomike për të detyruar vendet e tjera të pranojnë idetë politike të saj, duke ndikuar në barazinë e rendit ndërkombëtar. Në fakt, ShBA-ja është nismëtarja e detyrimit ekonomik, që përdor mjetet e sanksioneve dhe ndërhyn në punët e brendshme të vendeve të tjera, madje rrëzon qeveritë e tyre me forcë.

ShBA-ja nisi luftën e tarifave dhe luftën teknologjike ndaj Kinës, duke penguar zhvillimin e sipërmarrjeve kineze, prandaj Kina është në të vërtetë viktima e "detyrimit ekonomik" të ShBA-së. (Fani)