Kina aktivizon përgjigjen emergjente të Nivelit III për fatkeqësitë e mëdha bujqësore
2023-08-01 10:06:26

Foto nga VCG

Ministria kineze e Bujqësisë dhe Çështjeve Rurale njoftoi se ka nisur një përgjigje emergjente të Nivelit III për fatkeqësitë e mëdha natyrore në bujqësi, pasi reshjet e dendura të shiut të shkaktuar nga tajfuni goditën pjesë të Kinës veriore, në zonat midis Lumit të Verdhë dhe lumit Huaihe, njofton “Xinhua”.

Sipas kërkesave të reagimit emergjent, Pekini, Tianjin, Hebei, Shanxi, Shandong, Henan, si dhe provinca dhe qytete të tjera janë të nevojshme për të forcuar detyrat e reagimit emergjent.

Ato duhet të monitorojnë dhe vlerësojnë nga afër situatën e fatkeqësisë dhe të zbatojnë masat për kontrollin e përmbytjeve dhe lehtësimin e fatkeqësive.

Kina ka një sistem reagimi emergjent me katër nivele të kontrollit të përmbytjeve, ku niveli I është më i rëndi. (Fatosi)