Kina do të vendosë kontroll të përkohshëm eksporti mbi disa dronë
2023-08-01 12:04:11

Foto nga VCG

Kina do të vendosë kontroll eksporti mbi disa dronë, anije ajrore pa pilot dhe objekte të lidhura me to duke filluar që nga 1 shtatori.

Njoftimi u bë të hënën nga Ministria e Tregtisë e Kinës, Administrata e Përgjithshme e Doganave, Administrata Shtetërore e Shkencës, Teknologjisë dhe Industrisë për Mbrojtjen Kombëtare dhe Departamenti i Zhvillimit të Pajisjeve i Komisionit Qendror Ushtarak.

Kontrolli i përkohshëm i eksportit ka si qëllim të mbrojë sigurinë dhe interesat kombëtare. Disa prej këtyre masave nuk do t'i kalojnë dy vjetët, thuhet në njoftim.