Xi Jinping-u jep urdhrin për të promovuar oficerët me gradën e gjeneralit
2023-07-31 20:04:10

foto/Xinhua

foto/Xinhua

Kryetari i Komisionit Qendror Ushtarak të Kinës Xi Jinping paraqiti të hënën certifikatat e urdhrit për të promovuar komandantin e forcës raketore Wang Houbin dhe komisarin politik të saj Xu Xisheng me gradën e gjeneralit.

Zhang Youxia, nënkryetar i Komisionit Qendror Ushtarak, njoftoi urdhrin e promovimit të nënshkrua nga Xi Jinping-u. He Weidong, një tjetër nënkryetar i Komisionit Qendror Ushtarak, kryesoi ceremoninë.

Xi Jinping-u u shprehu urime oficerëve. Më pas, ai dhe udhëheqës të tjerë bënë fotografi në grup me ta.

“Gjeneral” është grada më e lartë për oficerët në shërbim aktiv në Kinë.   (Fang Xiaoyu/Artan)