Emetimet e tregut të obligacioneve në Kinë arritën në 6.34 trilionë juanë në qershor
2023-07-30 16:57:42

foto nga CFP

foto nga CFP

Emetimet e tregut të obligacioneve në Kinë arritën në 6.34 trilionë juanë (892.65 miliardë dollarë amerikanë) në qershor, treguan të dhënat nga Banka Qendrore.

Sipas Bankës Popullore të Kinës, emetimet e bonove të thesarit arritën në 829.94 miliardë juanë, ndërsa emetimet e bonove të qeverisë vendore arritën në 830.23 miliardë juanë, shkruan “Xinhua”. 

Në qershor, emetimet e obligacioneve financiare arritën në 810.82 miliardë juanë, ndërsa emetimet e obligacioneve të kredisë së korporatave arritën në 1.34 trilionë juanë. 

Emetimet e letrave me vlerë të mbështetura me kredi ishin 26.77 miliardë juanë dhe emetimet e certifikatave të depozitave ndërbankare arritën në 2.47 trilionë juanë. 

Deri në fund të qershorit, obligacionet e papaguara ishin 150.3 trilionë juanë. (Irma)