Gjiganti kinez i automobilave do të përshpejtojë shitjet globale
2023-07-25 14:18:15

Foto nga CFP

Foto nga CFP

“Great Wall Motors”, prodhuesi më i madh i SUV-ve dhe kamionçinave në Kinë, pritet të investojë gjithsej 100 miliardë juanë (13.91 miliardë dollarë) në kërkim dhe zhvillim për të arritur një vëllim të shitjeve globale prej 4 milionë automjetesh deri në vitin 2025, citon “China Daily” kompaninë.

Fokusi kryesor i investimeve do të jetë në neutralitetin e karbonit dhe teknologjitë inteligjente, tha Zhang Weili, përgjegjës për operacionet e inteligjencës së kompanisë.

Zhang theksoi vizionin e kompanisë për të transformuar automobilat në terminale superinteligjente, duke rritur përvojën e përdoruesit për udhëtime dhe më gjerë.

Ai tha se qendra është ndër bazat më të mëdha dhe më të avancuara të kërkimit gjithëpërfshirës të automobilave në Kinë, me tre fusha kryesore kërkimore: kabina inteligjente, drejtimi inteligjent dhe sistemet operative të bazuara në cloud.

I gjithë softueri inteligjent i prodhuesit të makinave është zhvilluar në shtëpi dhe ka ekipet e veta të burimeve të softuerit në Pekin, Shanghai, Dalian, Chengdu dhe Tianjin, tha Zhang.

Aktualisht, shumica e modeleve të automjeteve janë të vetëzhvilluara, duke përfshirë veçori të tilla si kontrolli i zërit dhe sistemet e menaxhimit të automjeteve, të cilat janë rezultat i përpjekjeve të ekipeve të saj kërkimore të brendshme.

Qendra përfshin 14 laboratorë testimi gjithëpërfshirës në shkallë të gjerë, si laboratori i testimit të tunelit të erës mjedisore dhe laboratori i testimit të simulimit mjedisor në lartësi të madhe, për të mbështetur këto funksione.

Në vitin 2022, prodhuesi i makinave raportoi të ardhura totale vjetore prej 137.34 miliardë juanë, me shitje që arritën në 1.06 milionë automjete, duke shënuar vitin e shtatë radhazi të kompanisë që tejkalon një milion shitje automjetesh. (Fatosi)