Presidenti i Kinës inspekton punën në zonën ujitëse "Hetao"
2023-06-06 21:33:53

Të martën, presidenti kinez Xi Jinping inspektoi punën në qendrën e vëzhgimit të sasisë së ujit në zonën ujitëse "Hetao" në Rajonin Autonom të Mongolisë së Brendshme të Kinës.

Zona ujitëse "Hetao" gjendet në bregun verior të pjesës së Lumit të Verdhë në Mongolinë e Brendshme dhe është një ndër tre zonat ujitëse super të mëdha në Kinë. Tani në këtë zonë është formuar sistemi i plotë ujitës me shtatë 7 shkallë. Sipërfaqja e ujitjes arrin në 11.54 milionë mu (rreth 769 mijë hektarë). Në vitin 2019, zona ujitëse "Hetao" u pranua në listën e trashëgimive botërore të ujitjes.

Mongolia e Brendshme ka shpejtuar modernizimin e zonës ujitëse "Hetao" dhe ka ndërtuar qendrën e vëzhgimit të sasisë së ujit në këtë zonë. Në qendër gjenden muri digjital, qendra e të dhënave të mëdha, tryeza e rërës digjitale dhe sistemi komandues për të forcuar përdorimin shkencor të burimeve ujore në zonë. (Fani)