Përpjekja e industrializimit të ri të Hong Kongut sheh më shumë mbështetje
2023-03-19 15:48:25

foto nga VCG

foto nga VCG

Qeveria e Rajonit të Posaçëm Administrativ të Hong Kongut (HKSAR) po sheh më shumë mbështetje për nismën e saj të industrializimit të ri, me ofruesit e pajisjeve mjekësore që rrisin investimet në qytet, shkruan “Xinhua”.

Ofruesi i imazheve diagnostikuese mjekësore “Time Medical” bëri të ditur se ka krijuar një bazë prodhimi në Hong Kong në përputhje me vizionin e qytetit për të promovuar prodhimin e nivelit të lartë.

Baza e prodhimit mbulon një sipërfaqe prej 30.000 metrash katrorë dhe do të përdoret për zhvillimin dhe prodhimin e produkteve të sistemit të rezonancës magnetike superpërcjellëse (MRI), duke përfshirë sistemin e parë MRI superpërcjellës të llojit të tij të dedikuar për diagnostikimin e foshnjave.

Në ceremoninë e hapjes, Sun Dong, sekretar për Inovacionin, Teknologjinë dhe Industrinë në qeverinë HKSAR, tha se Hong Kongu ka një avantazh unik në teknologjinë e jetës dhe shëndetit dhe gëzon pikat e forta në kërkimin bazë dhe po rrit përpjekjet për të hedhur një themel të fortë për industrializimin e ri.

Drejtori ekzekutiv i “Time Medical”, Ma Qiyuan, tha se kompania zgjodhi të krijojë bazën industriale në Hong Kong kryesisht sepse është optimiste për mundësitë e sjella nga vizioni i qytetit për t'u zhvilluar në një qendër ndërkombëtare të inovacionit dhe teknologjisë, duke shtuar se ai shpreson që produktet “Made in Hong Kong” do të eksportohen në më shumë vende në të ardhmen.

Qeveria HKSAR ka vendosur një objektiv në planin e saj të inovacionit dhe zhvillimit të teknologjisë të publikuar vitin e kaluar që deri në vitin 2030, pjesa e sektorit të prodhimit në PBB të rritet në 5 për qind nga 1 për qind në 2020. (Irma)