Kina mbetet partneri kryesor tregtar i industrisë elektrike gjermane
2023-03-19 16:00:20

Tregu kinez per Gjermanine (Foto Xinhua)

Tregu kinez per Gjermanine (Foto Xinhua)

Vitin e kaluar, eksportet e pajisjeve elektronike gjermane në Kinë u rritën me 5.5 për qind në 26.5 miliardë euro, ndërsa importet nga vendi u rritën me 23.5 për qind në 84.4 miliardë euro.

Shumë grupe produktesh nga Kina ishin të domosdoshme për ekonominë gjermane, sipas një analize të publikuar nga Instituti Kiel për Ekonominë Botërore në mes të shkurtit. Mallrat elektronike, si laptopët, arritën një peshë importi prej rreth 80 për qind.

Sipas Zyrës Federale të Statistikave (Destatis), Kina mbeti partneri më i rëndësishëm tregtar i Gjermanisë për të shtatin vit radhazi në vitin 2022. Shtetet e Bashkuara dhe Holanda pasuan në vendin e dytë dhe të tretë. (Irma)