Parqet e Pekinit organizuan 61 evente kulturore për festën e Festivalit të Pranverës
2023-01-29 17:45:09

nga VCG

nga VCG

Shtatëmbëdhjetë parqe në të gjithë Pekinin kanë organizuar gjithsej 61 ngjarje kulturore për festën shtatëditore të Festivalit të Pranverës, duke përfshirë ekspozita lulesh dhe kërcime luanësh, thanë autoritetet lokale, citon “Xinhua”.

Në Kopshtin Botanik Kombëtar të Kinës në Pekin, mbi 200 lloje lulesh u shfaqën në një ekspozitë me temën e ruajtjes së biodiversitetit, sipas Zyrës Komunale të Pyjeve dhe Parqeve të Pekinit.

Aktivitetet argëtuese me borë dhe akull janë një tjetër tendencë gjatë festës.

nga VCG

nga VCG

Një total prej 25 parqesh në kryeqytetin kinez, duke përfshirë Pallatin Veror dhe Parkun Beihai, mirëpritën vizitorët me sporte dimërore si makina akulli, rrëshqitje akulli dhe frisbi dëbore, tha Peng Qiang, kreu i zyrës së administrimit të parkut.

Në ditën e gjashtë të festës, parqet e Pekinit patën rreth 630.000 vizitorë, me Pallatin Veror që kryeson nga të gjitha vendndodhjet e vizitueshme, me mbi 75.400 vizita.

Viti i Ri Hënor Kinez, ose Festivali i Pranverës, ra më 22 janar. (Irma)

nga VCG

nga VCG