Kina urdhëron qeveritë lokale të garantojnë sigurinë në vendin e punës
2023-01-29 16:19:42

nga VCG

nga VCG

Kina ka urdhëruar autoritetet lokale të menaxhojnë më mirë kimikatet e rrezikshme dhe të sigurojnë sigurinë në vendin e punës pas një shpërthimi fatal të fabrikës kimike në fillim të këtij muaji, bëri të ditur Ministria e Menaxhimit të Emergjencave, citon “Xinhua”.

Incidenti ndodhi gjatë mirëmbajtjes në impiantin e alkilimit të uzinës në kontenë Panshan të Liaoning më 15 janar, duke lënë 13 të vdekur dhe 35 të plagosur.

Hetimi fillestar ekspozoi të meta të rëndësishme në menaxhimin e sigurisë së operacioneve me rrezik të lartë të uzinës dhe se për një kohë të gjatë, rreziqet e fshehura nuk ishin eliminuar plotësisht, citoi ministria një deklaratë nga Komiteti i Sigurisë së Punës i Këshillit të Shtetit.

Ministria kërkon që autoritetet lokale dhe ndërmarrjet duhet të bëjnë përparim solid për të forcuar menaxhimin e kimikateve të rrezikshme dhe të fillojnë menjëherë kontrollin për pajisje kimike problematike që mund të jenë ende në funksion. (Irma)

nga VCG

nga VCG