Kinë, 308 milionë udhëtime turistike brenda vendit gjatë pushimeve të Festës së Pranverës
2023-01-28 15:00:56

Gjatë pushimeve shtatëditore të Festës së Pranverës (ose të Vitit të Ri Kinez), Kina ka shënuar rreth 308 milionë udhëtime turistike brenda vendit, duke u rritur 23.1 për qind në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar dhe duke u rikuperuar në 88.6 për qind për të njëjtën segment kohor të vitit 2019, bëri të ditur të premten ministria e Kulturës dhe Turizmit e Kinës.

Foto: VCG

Foto: VCG

Gjatë kësaj periudhe, të ardhurat nga turizmi i brendshëm arritën në 375.843 miliardë juanë, duke u rritur me 30 për qind nga viti në vit dhe duke u rikuperuar në 73.1 për qind për të njëjtën periudhë të vitit 2019.

Tregu kulturor dhe turistik i Kinës mbetet i qëndrueshëm dhe i rregullt gjatë festës, e cila përfundon të premten, shtoi ministria. (Li Huailiang/Edmond)