Banka e Eksportit-Importit në Kinë rrit mbështetjen e kredisë për industrinë e tregtisë së jashtme
2023-01-28 19:29:23

Foto: VCG

Foto: VCG

Banka e Eksportit-Importit të Kinës (China EximBank) bëri të ditur se ofroi mbështetje më të madhe krediti për industrinë e tregtisë së jashtme në vitin 2022.

Deri në fund të vitit të kaluar, kreditë e papaguara të bankës për industrinë e tregtisë së jashtme ishin 2.87 trilionë juanë (rreth 423.92 miliardë dollarë amerikanë), 470 miliardë juanë më shumë nga fillimi i vitit shkruan “Xinhua”.

Kreditë e papaguara në juanë dhe monedha të tjera të huadhënësit arritën në 5 trilionë juanë në fund të vitit të kaluar, mbi 12 për qind nga fillimi i 2022.

“China Eximbank” është një bankë politikash e financuar nga shteti dhe në pronësi të shtetit që mbështet tregtinë e jashtme, investimet dhe bashkëpunimin ekonomik ndërkombëtar të Kinës.