Shandong do të lëshojë kupona për konsumin e automobilave
2023-01-22 17:14:28

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Provinca Shandong e Kinës lindore do të lëshojë më shumë kupona në gjysmën e parë të këtij viti për të stimuluar konsumin e automobilave.

Kuponët me vlerë 200 milionë juanë (rreth 29.55 milionë dollarë amerikanë) do të zbatohen për blerjen e automjeteve me energji të reja, automjete me benzinë dhe automjete zëvendësuese, tha Wang Hongping, zëvendësdrejtor i departamentit rajonal të tregtisë, citon “Xinhua”.

Që nga maji i vitit të kaluar, Shandong ka prezantuar një sërë politikash për të mbështetur konsumin lokal të automobilave. (Irma)