Kur media perëndimore reklamon "momentin e errët", Kina ka kohë që është ndezur
2023-01-21 16:35:17

 Foto:CMG

Foto:CMG

Pas tre vitesh, "lëvizja më e madhe e njerëzve në botë" - udhëtimi i Festës së Pranverës në Kinë - ka rifilluar. Sipas të dhënave statistikore, në 12 ditët para Festës së Pranverës (7-18 janar), hekurudhat, autostradat, rrugët ujore dhe aviacioni civil i Kinës kanë zhvendosur gjithsej 480 milionë pasagjerë, me një rritje nga viti në vit prej 47.1 për qind. Ky është Festivali i parë i Pranverës pasi Kina optimizoi dhe rregulloi politikën e parandalimit të epidemisë, ndërsa shoqëria kineze ka treguar vitalitet të pashoq.

Por përballë skenës së begatë dhe të gjallë të Kinës, disa media perëndimore kanë bërë parashikime të bujshme herë pas here, duke thënë se Kina nuk është përgatitur për rregullimin e politikave të parandalimit të epidemisë dhe se Festa e Pranverës do të bëhet një "moment i errët" i epidemisë në Kinë. Nuk e dimë se nga vjen një përfundim i tillë, por e kuptojmë qartë se kjo është në kontrast të madh me perceptimin e zakonshëm të popullit kinez dhe komunitetit ndërkombëtar.

Pas optimizimit dhe rregullimit të politikës së parandalimit të epidemisë në fund të vitit të kaluar, fokusi i qeverisë kineze është zhvendosur nga parandalimi i infeksionit në trajtimin mjekësor. Kina ka ndërmarrë masa aktive dhe efektive për të kaluar sa më shpejt periudhën e tranzicionit të parandalimit të epidemisë. Ministria e Financave e Kinës lëshoi gjithashtu një njoftim së fundmi, duke sqaruar se në përputhje me kërkesat e përgjithshme për "mbrojtjen e shëndetit dhe parandalimin e sëmundjeve të rënda", ne duhet të përqendrojmë përpjekjet tona për të siguruar shpenzimet e nevojshme për parandalimin dhe kontrollin e epidemisë.

Foto:CMG

Foto:CMG

Duke marrë parasysh burimet relativisht të dobëta mjekësore në zonat rurale, së bashku me rritjen e numrit të njerëzve që kthehen në shtëpi gjatë Festës së Pranverës, këto zona janë prioriteti kryesor për parandalimin dhe kontrollin aktual të epidemisë në Kinë. Pak ditë më parë, qeveria kineze nxori një plan të veçantë pune, duke kërkuar forcimin e mbrojtjes së grupeve kryesore në zonat rurale. Aktualisht, shkalla e vendosjes së klinikave të etheve në qendrat shëndetësore të qyteteve dhe qendrat e shërbimit shëndetësor komunitar në të gjithë vendin ka arritur në 98.8 për qind, ndërsa norma e vendosjes së qendrave shëndetësore në qytete ka arritur në 99.1 për qind. Në të njëjtën kohë, plani parashikon promovimin në mënyrë aktive të dy "mbulimeve të plota", atë të instrumenteve të oksigjenit në të gjitha klinikat e fshatrave në zonat rurale dhe mbulimin e plotë të gjeneratorëve të oksigjenit në të gjitha spitalet e qyteteve në zonat rurale. Për më tepër, sa i përket referimit dhe trajtimit, çdo qendër shëndetësore e fshatit në Kinë është e pajisur me të paktën një ambulancë dhe institucionet mjekësore në të gjitha nivelet kanë krijuar gjithashtu kanale të gjelbra referimi për të siguruar që pacientët të mund të marrin trajtim në kohën e duhur.

Foto:CMG

Foto:CMG

Pas tre vitesh pune të palodhur, Kina ka vërtetuar me fakte se në bazë të përgatitjeve adekuate për reagimin ndaj epidemisë, gjithçka po bëhet gjithnjë e më e mirë dhe pranvera është afër.