Kina do të nisë anijen e parë të lundrimit 5G
2023-01-16 16:19:59

Për here të  parë një rrjet 5G është instaluar në një anije turistike në botë duke vendosur  një standard të ri për lidhjen dhe komoditetin. Kina do të prezantojë anijen e parë të lundrimit në botë të mbuluar nga një rrjet 5G këtë vit, e cila do të ndihmojë ekuipazhin dhe pasagjerët e saj që gjatë gjithë kohës së lundrimit të kenë internet, duke ua bërë udhëtimin komod dhe të këndshëm.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Kina do të prezantojë anijen e parë të lundrimit në botë të mbuluar nga një rrjet 5G këtë vit, falë një bashkëpunimi midis markës së vetë lundrimit CSSC Carnival Cruise Shipping Ltd, Adora Cruises dhe China Telecom Corp Ltd Shanghai Branch.

Adora Cruises ka partnerizuar me Shanghai Telecom, një ofrues kryesor i shërbimeve të rrjetit 5G në Kinë, për të sjellë lidhjen 5G në anijen e saj të parë të madhe të lundrimit të ndërtuar nga Kina.

Ky partneritet shënon një moment historik të madh, pasi është hera e parë që një rrjet 5G është instaluar në një anije turistike në botë dhe vendos një standard të ri për lidhjen dhe komoditetin, sipas një njoftimi për shtyp të enjten.

"Nga plani i rrjetit, komunikimi satelitor, tek aplikacionet e ndryshme digjitale, qëllimi ynë është të ofrojmë ndërveprime multimediale pa probleme dhe lidhje të qëndrueshme celulare për pasagjerët dhe ekuipazhin, duke i lejuar ata të qëndrojnë të lidhur me të dashurit dhe botën ndërsa janë në det," tha Chen Ranfeng  Drejtor Menaxhues i CSSC Carnival Cruise Shipping Limited.

"Duke kapur një avantazh të lëvizjes së parë në tregun 5G të industrisë së lundrimit, ne shpresojmë të vendosim një standard të ri për komunikimin digjital në sektorin e udhëtimeve detare."

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Adora Cruises po punon drejt një të ardhmeje ku pasagjerët mund të shijojnë një përvojë të përmirësuar lundrimi me lidhjen 5G dhe akses në multimedia gjithëpërfshirëse dhe ndërveprim në kohë reale, tha kompania.

"Duke kombinuar 5G dhe teknologjinë satelitore, ne do të fokusohemi në komunikimin në rrjet, me definicion të lartë digjital, AR/VR dhe shërbime të tjera të përmbajtjes për të përmirësuar më tej përvojën tonë të pasagjerëve dhe për të promovuar së bashku zhvillimin me cilësi të lartë të ekonomisë së turizmit," tha Gong Bo, menaxher i përgjithshëm i Shanghai Telecom.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

CSSC Carnival Cruise Shipping Ltd është një sipërmarrje e përbashkët midis ndërtuesit më të madh të anijeve në botë China State Shipbuilding Corp (CSSC) dhe Carnival Corp & plc, kompania më e madhe në botë e udhëtimeve të kohës së lirë.

Dy anijet e para të lundrimit të kompanisë së lundrimit të ndërtuara nga Kina janë aktualisht në ndërtim në Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding Corp dhe do të operohen nën emrin e markës Adora në të ardhmen.

Anija e parë e lundrimit Adora 135,500 ton bruto pritet të nisë udhëtimin e saj deri në fund të vitit 2023, ndërsa anija e dytë aktualisht është ende duke u projektuar dhe ndërtuar.