Raketa komerciale e Kinës “CERES-1 Y5” lëshon 5 satelitë në hapësirë
2023-01-09 21:33:06

foto nga Xinhua

Një raketë bartëse “CERES-1 Y5” niset nga Qendra e Lëshimit të Satelitëve e Jiuquan-it në Kinën Veriperëndimore, 9 janar 2023. Raketa komerciale u nis në orën 1:04 nga vendi i lëshimit, duke dërguar pesë satelitë në orbitën e planifikuar. (Foto nga Wang Jiangbo/”Xinhua”)

Kina lëshoi të hënën raketën bartëse “CERES-1 Y5” nga Qendra e Lëshimit të Satelitëve e Jiuquan-it në veriperëndim të vendit.

Raketa komerciale u nis në orën 1:04 nga vendi i lëshimit, duke dërguar pesë satelitë në orbitën e planifikuar.

Pesë satelitët përfshijnë “Tianqi-13” që i përket konstelacionit “Tianqi”, dy satelitë që i përkasin konstelacionit meteorologjik “Tianmu-1”, dhe dy të tjerë përkatësisht për vëzhgimin e Tokës dhe popullarizimin e shkencës hapësirore.

“CERES-1”, e krijuar nga kompania e teknologjisë së lartë e Pekinit “Galactic Energy”, është një raketë e vogël me karburant të ngurtë, e aftë të dërgojë mikrosatelitë në orbitë.

Ky ishte misioni i pestë i fluturimit të raketave “CERES-1”.

foto nga Xinhua

Një raketë bartëse “CERES-1 Y5” niset nga Qendra e Lëshimit të Satelitëve e Jiuquan-it në Kinën Veriperëndimore, 9 janar 2023. Raketa komerciale u nis në orën 1:04 nga vendi i lëshimit, duke dërguar pesë satelitë në orbitën e planifikuar. (Foto nga Wang Jiangbo/”Xinhua”)

foto nga Xinhua

Një raketë bartëse “CERES-1 Y5” niset nga Qendra e Lëshimit të Satelitëve e Jiuquan-it në Kinën Veriperëndimore, 9 janar 2023. Raketa komerciale u nis në orën 1:04 nga vendi i lëshimit, duke dërguar pesë satelitë në orbitën e planifikuar. (Foto nga Wang Jiangbo/”Xinhua”)

Një raketë bartëse “CERES-1 Y5” niset nga Qendra e Lëshimit të Satelitëve e Jiuquan-it në Kinën Veriperëndimore, 9 janar 2023. Raketa komerciale u nis në orën 1:04 nga vendi i lëshimit, duke dërguar pesë satelitë në orbitën e planifikuar. (Foto nga Wang Jiangbo/”Xinhua”)