Kina ndërton rrjetin e saj të parë digjital të energjisë holografike
2023-01-08 16:21:15

VCG

VCG

Kina ka zhvilluar me sukses rrjetin e saj të parë digjital të energjisë holografike në provincën lindore të Jiangsu, që pritet të përmirësojë shumë operacionet dhe inspektimet inteligjente të rrjetit, sipas Korporatës Shtetërore të Rrjetit të Kinës, bën të ditur “Xinhua”.

Rrjeti virtual i energjisë ka teknologji të integruara si satelitët “Beidou”, “cloud computing” dhe inteligjencë artificiale. Ajo ka realizuar restaurimin tredimensional të rrjetit elektroenergjetik lokal, i cili përfshin 100.000 kilometra linja ajrore dhe 280.000 kulla të transmetimit elektrik.

Dronë pa pilotë janë vendosur gjithashtu për të inspektuar linjat automatike të transmetimit të kullave të transmetimit elektrik. Dronët mund të përmbushin funksione të tilla si planifikimi automatik i rrugës dhe monitorimi në kohë reale, tha Jiang Haibo, zëvendësmenaxheri i përgjithshëm i “Jiangsu Fangtian Power Technology Co., Ltd.”, ndërtuesi i projektit.

VCG

VCG

Jiang tha se dronët kanë aftësi pozicionimi me precizion të lartë dhe efikasitet inspektimi rreth gjashtë herë më të lartë se ai i inspektimeve manuale.

Rrjeti digjital gjithashtu mund të simulojë dhe parashikojë mjedisin real të funksionimit të rrjetit në kushte ekstreme si tajfunet dhe moti i ngrirë, duke ofruar referencë për zgjidhjet e parandalimit të fatkeqësive, tha Wu Qiang, zëvendësdrejtor i departamentit të pajisjeve të “State Grid Jiangsu Electric Power Co. Ltd”.

Ngarkesa maksimale e rrjetit të energjisë Jiangsu pritet të arrijë në 112 milionë kilovat gjatë sezonit të ardhshëm të pikut. Për të përmbushur kërkesën në rritje për energji elektrike këtë dimër, rrjeti digjital holografik i energjisë mund të ndihmojë në shkurtimin e kohës së zgjidhjes së problemeve me rreth 10 për qind dhe të përmirësojë shumë sigurinë dhe besueshmërinë e rrjetit të energjisë gjatë orëve të pikut, tha Wu. (Irma)