Kina mirëpret ardhjet e para pas lehtësimit të kufizimeve ndaj COVID-19
2023-01-08 12:21:56

VCG

VCG

Fluturimet e para sipas rregullave të reja të Kinës "pa karantinë" për udhëtarët ndërkombëtarë u ulën në aeroportet e Guangzhout dhe Shenzhenit të Kinës Jugore herët në mëngjesin e së dielës, bëri të ditur Autoriteti Kombëtar Doganor.

Zyrtarët thanë se 387 pasagjerë ishin në bordin e dy fluturimeve nga Toronto dhe Singapori në ditën kur Kina i dha fund kufizimeve të saj të ashpra kundër COVID-19 për udhëtarët.

Ata thanë se fluturimet arritën menjëherë pas mesnatës dhe të gjithë pasagjerët kishin përfunduar procedurat normale të kontrollit dhe marrjes së bagazheve deri në 1:32 të mëngjesit.

VCG

VCG

VCG

VCG

Kina njoftoi në dhjetor 2022 për heqjen e kufizimeve ndaj COVID-19 për mbërritjet ndërkombëtare, të cilat më parë kërkonin testime të acidit nukleik dhe karantinë.

Udhëtarët në hyrje duhet të bëjnë vetëm një test PCR brenda 48 orësh para nisjes dhe nuk kanë më nevojë të aplikojnë për një kod shëndetësor nga misionet diplomatike dhe konsullore kineze.