Ministri i Jashtëm i Kinës dhe sekretari amerikan i Shtetit zhvillojnë bisedime telefonike
2023-01-02 20:17:33

foto nga CGTN

foto nga CGTN

Sipas një deklarate të publikuar në uebsajtin e saj zyrtar, ministria tha se Qin kujtoi takimet e sinqerta, të thella dhe konstruktive me Blinkenin gjatë mandatit të tij si ambasador i Kinës në ShBA.

Qin i tha Blinkenit që ai shpreson të ruajë marrëdhëniet e ngushta të punës me sekretarin amerikan të Shtetit dhe të nxitë përmirësimin e marrëdhënieve midis Kinës dhe ShBA-së.

Dy dyja palët shkëmbyen edhe urime për Vitin e Ri gjatë bisedës, thuhet në deklaratë. (Wang Lei/ Artan)