Wang Qishan i dërgon mesazhin urimi nënkryetarit të ri të Konfederatës Zvicerane Viola Amherd
2023-01-01 18:11:32

VCG

VCG

      Më 1 janar, zëvendëspresidenti Wang Qishan i dërgoi një mesazh urimi Viola Amherd, duke e uruar atë për emërimin e saj në postin e nënkryetarit të Konfederatës Zvicerane.

      Wang Qishan tha se gjatë 70 viteve të fundit që nga vendosja e marrëdhënieve diplomatike, Kina dhe Zvicra kanë mbështetur gjithmonë konceptet e respektit të ndërsjellë, trajtimit të barabartëdhe të bashkëpunimit të favorshëm. Marrëdhëniet dypalëshe kanëbërë përparim të konsiderueshëm dhe bashkëpunimi praktik nëfusha të ndryshme ka vazhduar të thellohet më tej. Jam i gatshëm tëforcoj bashkëpunimin me nënkryetarin Almhardt dhe të promovoj sëbashku zhvillimin e vazhdueshëm të marrëdhënieve të partneritetit strategjik inovativ mes Kinës dhe Zvicrës.