“Sinopec” përfundon stërvitjen rekord të eksplorimit ultra të thellë në Kinën Jugperëndimore
2022-12-29 12:22:59

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Furnizuesi më i madh i produkteve petrokimike të Kinës njoftoi të mërkurën se kishte arritur një thellësi rekord në përpjekjet e tij ultra të thella për kërkimin e naftës dhe gazit natyror.

Pusi i eksplorimit të rrezikut në pellgun Sichuan të Kinës Jugperëndimore regjistroi një thellësi prej 8866 metrash, sipas Korporatës Petrokimike të Kinës (Sinopec), bën të ditur “Xinhua”.

Pusi është një shembull tjetër i përparimit të bërë në projektin e shpimit ultra të thellë të kompanisë. Deri tani, projekti përfshin tri baza të prodhimit të energjisë në të gjithë Kinën. (Elona)