Xi nxit më shumë vepra kulturore dhe artistike “me njeriun në qendër”
2022-12-26 10:13:39

Foto: VCG

Presidenti kinez Xi Jinping ka inkurajuar artistët për krijimtari dhe prodhim kulturor më të përqendruar te njerëzit dhe për të kontribuuar në kthimin e Kinës në një vend me një kulturë të fortë socialiste.

Ai i tha këto në një letër përgjigjeje për artistët e Grupit të Arteve Interpretative Orientale të Kinës të shtunën.

Në letër, Xi e vlerësoi grupin kulturor kombëtar për prodhimin e shumë veprave kulturore dhe artistike cilësore dhe për kontributin në lulëzimin kulturor të Kinës dhe shkëmbimet kulturore me pjesën tjetër të botës, duke e quajtur atë një "ambasador kulturor" të rëndësishëm dhe "kartëvizitë kulturore" të vendit.

Ai u kërkoi pjesëtarëve të grupit të mbeten të angazhuar ndaj krijimit dhe prodhimit kulturor “me njeriun në qendër” dhe për të dhënë kontribut më të madh në shtimin e besimit dhe forcës kulturore.

Në një letër për presidentin Xi, dhjetë artistë nga grupi folën rreth përkushtimit të tyre për të treguar më mirë historitë e Kinës dhe për ta bërë zërin e Kinës të dëgjohet nëpërmjet artit.

Në letrën e përgjigjes, Xi i dërgoi gjithashtu urime dhe përshëndetje grupit, teksa viti 2022 shënon respektivisht përvjetorin e 70-të dhe 60-të të dy paraardhësve të tij: Trupës Kineze të Këngëve dhe Valleve, të krijuar në dhjetor 1952, dhe Trupës të Këngëve dhe Valleve Orientale, që themeluar në janar 1962.

Krijimet e grupit, të tilla si “Shkëlqimi i Kinës”, një shfaqje kërcimi që shfaq ritualet dhe aspektet e larmishme të Kinës dhe “12 shenjat e zodiakut kinez”, një shfaqje që përdor muzikën dhe kërcimin për të sjellë në jetë karakteristikat e çdo shenje të zodiakut, janë mirëpritur gjerësisht.