Wang: Kina angazhohet për paqen dhe zhvillimin për njerëzimin
2022-12-26 13:52:28

Foto: MPJ

Këshilltari shtetëror dhe ministri i Jashtëm kinez Wang Yi tha të dielën se Kina do të angazhohet për kauzën fisnike të paqes dhe zhvillimit për njerëzimin. Wang i bëri komentet gjatë një simpoziumi mbi situatën ndërkombëtare dhe marrëdhëniet e jashtme të Kinës në vitin 2022 përmes lidhjes video, bën të ditur “Xinhua”. Simpoziumi u bashkorganizua nga Instituti Kinez i Studimeve Ndërkombëtare dhe Fondi Kinez i Studimeve Ndërkombëtare në Pekin.

Wang tha se Kina do të qëndrojë e përkushtuar ndaj aspiratës së saj origjinale dhe misionit themelues dhe do t'i përkushtohet ndjekjes së përparimit njerëzor dhe harmonisë botërore.

Kina do t'i përmbahet rrugës kineze drejt modernizimit, jo vetëm duke krijuar një formë të re të përparimit njerëzor, por gjithashtu duke ofruar zgjedhje të reja për vendet në zhvillim dhe do të mbështesë fuqishëm vendet në zhvillim në eksplorimin e shtigjeve të zhvillimit të përshtatshëm për kushtet e tyre kombëtare, tha Wang.

Wang tha se Kina do të qëndrojë e përkushtuar ndaj zhvillimit paqësor, nuk do të kërkojë kurrë hegjemoninë apo zgjerimin, do të kundërshtojë hegjemonizmin dhe politikën e pushtetit të të gjitha formave dhe manifestimeve, do të mbrojë të drejtat legjitime të njerëzve të saj dhe të njerëzve të të gjitha vendeve për të ndjekur paqen dhe zhvillimin.

Duke vënë në dukje se Kina do të mbajë një vizion global dhe do të qëndrojë e përkushtuar ndaj kauzës fisnike të së mirës së përbashkët, Wang tha se Kina do të ndjekë qasjen e duhur në avancimin e kauzës, do të promovojë ndërtimin e një komuniteti me një të ardhme të përbashkët për njerëzimin dhe do të punojë për ndërtimin e një bote të hapur, gjithëpërfshirëse, të pastër dhe të bukur, që gëzon paqe të qëndrueshme, siguri universale dhe prosperitet të përbashkët.

Kina gjithashtu do të qëndrojë e përkushtuar ndaj dialogut midis qytetërimeve, do të respektojë diversitetin dhe barazinë e qytetërimeve dhe do të mbrojë shkëmbimet dhe mësimin e ndërsjellë midis qytetërimeve, tha Wang. (Elona)