Tregtia e Shangait me Italinë arrin në 14 miliardë dollarë
2022-12-24 15:20:10

nga VCG

nga VCG

Importet dhe eksportet midis Shangait dhe Italisë panë një rritje prej 3.2 për qind në baza vjetore për të arritur në 99.31 miliardë juanë (rreth 14.25 miliardë dollarë amerikanë) në 11 muajt e parë të vitit, treguan të dhënat nga Dogana e Shangait, raporton “Xinhua”.

Kjo e bën Italinë të kalojë Francën dhe të bëhet partneri i dytë tregtar i Shangait në Bashkimin Europian (BE).

Aktualisht, Gjermania vazhdon të jetë partneri më i madh tregtar i Shangait midis vendeve të BE-së. Nga janari deri në nëntor, vëllimi i tregtisë së jashtme midis Shangait dhe Gjermanisë tejkaloi 232 miliardë juanë, që përbën rreth një të tretën e importeve dhe eksporteve totale të qytetit në BE, njoftoi Dogana e Shangait.

Gjatë së njëjtës periudhë, vlera e tregtisë së jashtme e Shangait me Francën arriti në 90.15 miliardë juanë, me një rënie prej 8.3 për qind nga viti në vit.

Ndërkohë, tregtia totale e jashtme e BE-së me Shangain kaloi 756.8 miliardë juanë, 4 për qind më shumë krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë.

Veçanërisht, automjetet elektrike të pasagjerëve kryesonin eksportet e Shangait në BE-në, me vlerën e mallrave të automobilave që u rritën 129.9 për qind në 41.75 miliardë juanë. Eksportet e baterive litium-jon u rritën gjithashtu në mënyrë spektakolare me 560.5 për qind në 9.68 miliardë juanë, njoftuan doganat lokale. (Irma)