Kina lëshon satelitin e eksperimentit në hapësirë
2022-12-16 19:26:52

foto/Xinhua: Një raketë  “Marshimi i Madh-11” që mban një satelit Shiyan-21 u nis të premten nga qendra e lëshimit satelitor Xichang e Kinës jugperëndimore.

foto/Xinhua: Një raketë  “Marshimi i Madh-11” që mban një satelit Shiyan-21 u nis të premten nga qendra e lëshimit satelitor Xichang e Kinës jugperëndimore.

Raketa “Marshmi i Madh-11” vendosi  një satelit në hapësirë. Ajo u nis në orën 14:17 (sipas orës së Pekinit) nga qendra e lëshimit satelitor Xichang  dhe dërgoi satelitin Shiyan-21 në orbitë të paracaktuar.

Shiyan do të thotë "eksperiment" në kinezisht. Sateliti i sapolëshuar do të përdoret për verifikimin në orbitë të teknologjive të reja hapësinore.

Ky ishte misioni i 456-të i fluturimit i raketave të serisë “Marshimit të Madh”.

Të hënën, Kina lëshoi dy satelitë për monitorimin e mjedisit hapësinor. (Fang Xiaoyu/Eda)