Pajisjet shtëpiake të Kinës futen në tregun e Lindjes së Mesme dhe Afrikë
2022-12-14 15:51:23

Si një nga sponsorët zyrtarë të Kupës së Botës FIFA në Katar, prodhuesi kinez i pajisjeve shtëpiake “Hisense Group” po shton përpjekjet për të zgjeruar gjurmët e tij në tregjet e Lindjes së Mesme dhe Afrikës. “Hisense” hapi dyqanin e tij të parë fizik në Dubai, kryeqyteti i Emirateve të Bashkuara Arabe, në mars, duke shënuar një moment historik strategjik në nismën e zgjerimit rajonal të kompanisë. Kompania planifikon të hapë 10 dyqane fizike në Lindjen e Mesme dhe Afrikë këtë vit.

Prodhuesit kinezë të pajisjeve shtëpiake po përshpejtojnë hapat për të zgjeruar praninë e tyre në Lindjen e Mesme dhe Afrikë dhe po kërkojnë të rrisin ndërgjegjësimin e markës dhe të rrisin shitjet e produkteve duke sponsorizuar ose ofruar produkte dhe teknologji për Kupën Botërore të FIFA-s në Katar.

Vizitorët qëndrojnë pranë zonës së ekspozitave të prodhuesit kinez të pajisjeve shtëpiake Hisense Group, një nga sponsorët zyrtarë të Kupës Botërore të FIFA në vazhdim në Katar, gjatë Panairit të 130-të të Kinës së Importit dhe Eksportit në Guangzhou, krahinën e Guangdong, në tetor 2021.

Vizitorët qëndrojnë pranë zonës së ekspozitave të prodhuesit kinez të pajisjeve shtëpiake Hisense Group, një nga sponsorët zyrtarë të Kupës Botërore të FIFA në vazhdim në Katar, gjatë Panairit të 130-të të Kinës së Importit dhe Eksportit në Guangzhou, krahinën e Guangdong, në tetor 2021.

Të dhënat nga Dhoma e Tregtisë e Kinës për Import dhe Eksport të Makinerive dhe Pajisjeve Elektronike në degën e pajisjeve shtëpiake treguan se eksportet e pajisjeve shtëpiake nga Kina në Katar u rritën më shumë se 10 për qind nga viti në vit në 10 muajt e parë.

Ndërkohë, eksportet kineze të televizorëve me ngjyra drejt 22 anëtarëve të Ligës së Shteteve Arabe, përfshirë Katarin, u rritën me 29 për qind në periudhën janar-tetor nga një vit më parë.

Si një nga sponsorët zyrtarë të Kupës së Botës FIFA në Katar, prodhuesi kinez i pajisjeve shtëpiake “Hisense Group” po shton përpjekjet për të zgjeruar gjurmët e tij në tregjet e Lindjes së Mesme dhe Afrikës.

“Lindja e Mesme është një nga rajonet tona me rritje më të shpejtë globalisht dhe shërben si një pjesë thelbësore në strategjinë e globalizimit të kompanisë”,- tha Ou Yang, menaxher i përgjithshëm i divizionit të “Hisense” për Lindjen e Mesme dhe Afrikë, ndërsa vuri në dukje se shitjet e kompanisë arritën rritje vjetore prej 31.5 për qind në 2021 në këto rajone pavarësisht nga pandemia Covid-19, rritjet e çmimeve të lëndëve të para dhe tarifat e larta të transportit detar.

“Hisense” hapi dyqanin e tij të parë fizik në Dubai, kryeqyteti i Emirateve të Bashkuara Arabe, në mars, duke shënuar një moment historik strategjik në nismën e zgjerimit rajonal të kompanisë. Kompania planifikon të hapë 10 dyqane fizike në Lindjen e Mesme dhe Afrikë këtë vit.

Kompania me bazë në provincën Qingdao, Shandong shpreson të rrisë ndërgjegjësimin dhe ndikimin e markës duke sponsorizuar ngjarje të mëdha sportive në mbarë botën. Ai sponsorizoi disa ngjarje sportive të klasit botëror, duke përfshirë turnetë e UEFA Euro 2016 dhe 2020 dhe Kupën e Botës FIFA 2018 në Rusi.

Ou tha se “Hisense” do të forcojë bashkëpunimin me FIFA-n dhe institucione të tjera, do të nisë produkte të personalizuara dhe do të ndërtojë marrëdhënie më të forta emocionale me konsumatorët në Lindjen e Mesme dhe Afrikë, si dhe do të përshpejtojë procesin e globalizimit të kompanisë.

Aktualisht, kompania ka degë në Dubai dhe Afrikën e Jugut, me një rrjet shitjesh që mbulon 1.48 miliardë njerëz në 70 vende të Lindjes së Mesme dhe Afrikës. Ai gjithashtu synon të ngrejë shërbimin pas shitjes dhe qendrat e thirrjeve në qytetet kryesore të këtyre rajoneve.

Të ardhurat nga shitjet e “Hisense” në këto rajone ishin rritur nga 1.53 miliardë juanë (220 milionë dollarë) në vitin 2012 në 9.37 miliardë juanë në vitin 2021, me një normë mesatare vjetore rritjeje që arrinte në 25.9 për qind, sipas kompanisë.

“Ne e konsiderojmë Lindjen e Mesme dhe Afrikën si pilotë për të eksploruar bizneset tona të reja, duke përfshirë televizorët inteligjentë, zgjidhjet inteligjente të trafikut dhe kujdesin shëndetësor inteligjent”,- tha Ou, duke shtuar se ata do të nxjerrin në treg produkte me cilësi të lartë në përputhje me kërkesat e konsumatorëve vendas.

“Lindja e Mesme dhe Afrika shërbejnë si tregje të rëndësishme në Iniciativën “Një brez, një rrugë”, duke paraqitur një potencial të madh rritjeje për ndërmarrjet për të ndërtuar marka personale dhe për të zhvilluar tregtinë elektronike ndërkufitare”,- tha Zhou Nan, sekretari i përgjithshëm i Dhomës së Kinës, dega e Tregtisë për Import dhe Eksport të Makinerive dhe Produkteve Elektronike e Pajisjeve Elektroshtëpiake.

Pavarësisht paqëndrueshmërisë gjeopolitike, ndërmarrjet kineze nuk e kanë ngadalësuar ritmin e tyre të zhvillimit në këto vende, tha Zhou. Vitet e fundit, disa vende të Lindjes së Mesme, si Emiratet e Bashkuara Arabe dhe Arabia Saudite, kanë përshpejtuar transformimin ekonomik, duke pritur që më shumë kompani kineze të investojnë dhe të fillojnë biznese atje, gjë që sjell gjithashtu mundësi të reja për markat kineze.

Liang Zhenpeng, analist i pavarur i elektronikës së konsumit, tha se sponsorizimi i ngjarjeve sportive ndërkombëtare si Kupa e Botës është bërë një mënyrë efektive për kompanitë kineze të pajisjeve shtëpiake për të promovuar markat dhe për të rritur shitjet e produkteve në tregjet jashtë shtetit.

“Në të kaluarën, shumica e ndërmarrjeve kineze miratuan modelin origjinal të prodhuesit të pajisjeve, por në ditët e sotme ato priren të ndërtojnë markat e tyre në një përpjekje për të forcuar konkurrencën në skenën globale”,- shtoi Liang.

Prodhues të tjerë kinezë të pajisjeve shtëpiake, si “Midea Group” dhe “Gree Electric Appliances”, kanë ofruar kondicionerë dhe shërbime të ngjashme për Kupën e Botës në Katar dhe kanë rritur investimet në tregjet e Lindjes së Mesme dhe Afrikës, të cilat kanë treguar rritje të kërkesës për ngrohje me efikasitet të lartë. sistemet e ventilimit dhe kondicionimit.

“Midea” ka siguruar 2500 kondicionerë për 100 qendra kontrolli sigurie në vendet e turneut dhe sistemet e saj qendrore të ajrit të kondicionuar janë instaluar në tetë vende të lojërave, në shumicën e qendrave mediatike dhe disa objekteve shtesë.

Shumë vende të Kupës së Botës në Katar, duke përfshirë stadiumin e “Education City” dhe “Stadiumin 974”, si dhe një fshat tifozësh, janë të pajisura me sisteme qendrore të ajrit të kondicionuar të ofruara nga “Gree”, me numrin total që i kalon 40.000 njësi.

“Proporcioni i markave personale të “Midea” ka arritur në 80 për qind në Lindjen e Mesme, me produktet e shitura në treg që vijnë kryesisht nga fabrikat në Kinë, Itali dhe Egjipt”,- tha Dennis Lee, menaxher i përgjithshëm i “Midea Building Technologies Overseas Sales Co” për Lindjen e Mesme dhe Afrikën.

“Midea” ka kërkuar mundësi për të arritur prodhim të lokalizuar në Lindjen e Mesme vitet e fundit me shpresën për të ofruar shpërndarje më të shpejtë për konsumatorët vendas, tha Lee.

Ka një kërkesë të madhe për kondicionerë në rajon për shkak të temperaturave të larta, shtoi Lee. Në vitin 2010, kompania investoi 57.48 milionë dollarë për të blerë 32.5 për qind të aksioneve në furnizuesin kryesor egjiptian të kondicionerëve “Miraco” për t'u bërë aksioneri i dytë më i madh i kompanisë.

Kompania ka ngritur një zyrë jashtë shtetit në Dubai dhe një fabrikë frigoriferësh, lavatriçesh dhe ngrohës uji në Egjipt që i shërben tregjeve të Lindjes së Mesme dhe Afrikës.

“Ne do të vazhdojmë të ofrojmë zgjidhje ndërtimi me nivel të ulët karboni, kursim energjie dhe inteligjente për tregun e Lindjes së Mesme, të përshpejtojmë përpjekjet tona për lokalizimin dhe të punësojmë në të ardhmen më shumë vendas të angazhuar në shitje, shërbime teknologjike, financa dhe operacionet”, tha Lee.

Në atë që duket të jetë një trend i pashmangshëm, prodhuesit kinezë të pajisjeve shtëpiake po zgjerojnë gjurmët e tyre në tregjet jashtë shtetit për pika të reja rritjeje fitimi dhe zhvillim afatgjatë, pasi tregu vendas i pajisjeve shtëpiake është pothuajse i ngopur, tha Zhao Meimei, ndihmës president i konsulencës së tregut “AVC”, me bazë në Pekin.

Statistikat nga “AVC” treguan se të ardhurat nga shitjet e sektorit të pajisjeve shtëpiake në Kinë arritën në 338.9 miliardë juanë në gjysmën e parë, 9.3 për qind më pak nga viti në vit.

“Haier Smart Home”, një degë e prodhuesit më të madh kinez të pajisjeve shtëpiake “Haier Group”, hyri në tregjet e Lindjes së Mesme dhe Afrikës në vitin 1998. Ajo ka dy parqe industriale (njëri është ende në ndërtim) dhe tre fabrika në vendet afrikane, përfshirë Egjiptin dhe Nigerinë.

Në gusht, kompania njoftoi planin e saj për të krijuar një kompleks industrial që mbulon 200.000 metra katrorë në Kajro, Egjipt, me një investim total prej 130 milionë dollarësh.

“Zgjerimi në tregjet jashtë shtetit jo vetëm që do të lehtësojë presionin e inventareve të larta në tregun vendas, por do të rrisë ndikimin ndërkombëtar të kompanive kineze të pajisjeve shtëpiake”,- tha Dong Min, zëvendëssekretari i përgjithshëm i Shoqatës së Industrisë së Videove në Kinë.

Ai shtoi se ngritja e bazave të prodhimit jashtë shtetit jo vetëm që do të sjellë aftësitë e përparuara të prodhimit, kërkimit dhe zhvillimit dhe menaxhimit të Kinës në tregjet jashtë shtetit, por gjithashtu do të krijojë më shumë vende pune për vendasit.