Kina do të përmirësojë menaxhimin e arkivave për incidente të rënda
2022-12-14 21:09:03

foto nga VCG

foto nga VCG

Autoritetet kineze kanë nxjerrë një qarkore për forcimin e menaxhimit të arkivave në lidhje me incidentet e rënda, përcjell “Xinhua”. Arkivat e incidenteve të rënda janë të dhëna të vlefshme të reagimit të vendit ndaj emergjencave të tilla si fatkeqësitë natyrore, aksidentet dhe incidentet e shëndetit publik dhe të sigurimeve shoqërore, sipas qarkores së publikuar nga zyrat e përgjithshme të Komitetit Qendror të Partisë Komuniste të Kinës dhe Këshillit të Shtetit.

Mbledhja, ruajtja dhe shfrytëzimi i duhur i këtyre arkivave ka rëndësi për nxjerrjen e mësimeve nga e kaluara, ruajtjen e sigurisë kombëtare dhe interesin publik dhe avancimin e modernizimit të sistemit dhe kapaciteteve të qeverisjes shtetërore, thuhet në qarkore.

Qarkorja theksoi nevojën për respektimin e plotë të ligjit dhe rregulloreve përkatëse për arkivat, përmirësimin e sistemit të punës për menaxhimin e arkivave për incidente të rënda dhe miratimin e teknologjive moderne për konsolidimin më të mirë të burimeve të tilla.

Për të promovuar më tej përdorimin e skedarëve, qarkorja kërkoi një koordinim më të madh, një proces përdorimi të thjeshtuar dhe sisteme kërkimi të zhbllokuara nëpër rajone, departamente dhe nivele.  (Elona)