Pekini regjistron rritje të fluturimeve mes rregullimeve të politikës Covid-19
2022-12-13 13:20:46

 Shtohen pasagjerët në aeroportin Daxing, 8 dhjetor 2022,Pekin(Foto:VCG)

Shtohen pasagjerët në aeroportin Daxing, 8 dhjetor 2022,Pekin(Foto:VCG)

Kryeqyteti kinez Pekin ka raportuar një rritje të numrit të fluturimeve kohët e fundit pasi vendi reagoi mirë me përgjigjen e tij ndaj Covid-19, njofton “Xinhua”.

Numri i përgjithshëm i fluturimeve u rrit me 169 për qind të dielën nga fillimi i dhjetorit në Aeroportin Ndërkombëtar të Kryeqytetit të Pekinit dhe Aeroportin Ndërkombëtar Daxing të Pekinit, treguan të dhënat nga dega e Kinës veriore e rregullatorit të aviacionit civil të vendit.

Të dy aeroportet pritet të shohin që numri i tyre ditor i fluturimeve të kthehet në 70 për qind të nivelit të vitit 2019 në të ardhmen e afërt.

Kina ka njoftuar së fundmi një grup të ri masash për të optimizuar kontrollin e saj epidemik, duke filluar nga propozimi për karantinë në shtëpi për rastet e buta dhe asimptomatike deri te reduktimi i testimit të acidit nukleik për ta bërë më të lehtë për njerëzit të udhëtojnë dhe të hyjnë në ambiente publike.

Në përputhje me masat e reja, pasagjerëve nuk u kërkohet më të paraqesin kodet e tyre shëndetësore dhe rezultatet negative të testit të acidit nukleik ose t'i nënshtrohen kontrolleve të temperaturës kur hyjnë në dy aeroporte. (Fatosi)