Më shumë firma përqafojnë strategjinë mjedisore, sociale dhe të qeverisjes
2022-12-07 15:24:35

Më shumë ndërmarrje kineze po përqafojnë konceptin e strategjisë mjedisore, sociale dhe të qeverisjes ndërsa vazhdojnë të përmirësojnë aftësitë e tyre të zhvillimit të qëndrueshëm dhe t'i përgjigjen qëllimit të vendit për të reduktuar emetimet e karbonit. Më shumë se 1400 kompani të listuara në Kinë zbuluan raporte të pavarura të përgjegjësisë sociale në vitin 2021.

Më shumë firma përqafojnë strategjinë mjedisore, sociale dhe të qeverisjes

Më shumë ndërmarrje kineze po përqafojnë konceptin e strategjisë mjedisore, sociale dhe të qeverisjes ndërsa vazhdojnë të përmirësojnë aftësitë e tyre të zhvillimit të qëndrueshëm dhe t'i përgjigjen qëllimit të vendit për të reduktuar emetimet e karbonit.

VCG

VCG

E krijuar për herë të parë në vitin 2005, “ESG” ofron një pamje të një kompanie dhe potencialin e saj afatgjatë të vlerës dhe rëndësinë për palët e saj të interesuara. Një vlerësim “ESG” mat ndikimin mjedisor dhe social dhe efektivitetin e qeverisjes së korporatës në menaxhimin e tyre. Organizatat krijojnë strategji ESG për t'i ndihmuar ata të veprojnë dhe të masin atë që është reciprokisht e mirë për fitimet, njerëzit dhe planetin.

Në Forumin e fundit për Sipërmarrësit në Boao 2022 të mbajtur në provincën Hainan të Kinës jugore, sipërmarrësit dhe ekspertët kinezë ndanë përvojën e tyre në zbatimin e strategjisë ESG.

Wang Xiaogang, drejtor ekzekutiv i “THNORLAND”, një kompani qumështi me qendër në provincën Qinghai të Kinës veriperëndimore, tha se kompania ka praktikuar një filozofi të zhvillimit të ESG-së që nga fillimi i saj.

“Ne kryejmë monitorimin e karbonit në të gjithë zinxhirin industrial dhe kemi ndërtuar një sistem të bazuar në të dhëna dhe përpiqemi të ndërtojmë bujqësi organike ekologjike dhe blegtori”- tha Wang, duke theksuar rëndësinë e zhvillimit të gjelbër për mbrojtjen e mjedisit të Rrafshnaltës Qinghai-Tibet.

Zhou You, nënkryetar i ofruesit të informacionit automobilistik “Autohome Inc”, tha se firma tani po përshtatet me standardet rregullatore të “ESG” dhe do të publikojë vlerësimin e parë të vlerësimit të ESG-së vitin e ardhshëm.

“Industria e automobilave ka një emetim të madh të karbonit dhe shumë ndërmarrje automobilistike kërkojnë inovacion teknologjik dhe transformim produkti në ndjekje të qëllimit për të reduktuar emetimin e karbonit”,- tha Zhou, duke premtuar se kompania do të japë kontribute në transformimin e gjelbër të industrisë së automobilave.

“King's Luck” është një kompani e pijeve alkoolike me bazë në provincën Jiangsu të Kinës lindore. Përveç prodhimit të verës, ajo ka krijuar një bazë për mbjelljen e drithërave për të ndihmuar rigjallërimin rural.

Në këtë mënyrë kompania realizon integrimin e krijimit të vlerës ekonomike dhe asaj shoqërore. Në tre tremujorët e parë të vitit 2022, të ardhurat e firmës arritën në 6.51 miliardë juanë (904.1 milionë dollarë), një rritje nga viti në vit prej gati 22.2 për qind.

Duhet të formulohen standarde për të rregulluar më mirë funksionimin e ndërmarrjeve. Kështu, një sërë standardesh organizative për një sistem vlerësimi ESG të ndërmarrjes u publikua në Pekin këtë vit, duke shërbyer si një infrastrukturë thelbësore për praktikën ESG të ndërmarrjeve.

Të udhëhequr nga Shërbimi i Informacionit Ekonomik të Kinës, Universiteti i Ekonomisë dhe Biznesit i Pekinit dhe Shoqëria e Reformës dhe Zhvillimit të Ndërmarrjeve të Kinës, formulimi i standardeve realizohet bashkërisht nga mbi 90 ndërmarrje, institucione dhe organizata.

Sipas të dhënave të publikuara në forum, më shumë se 1400 kompani të listuara në Kinë zbuluan raporte të pavarura të përgjegjësisë sociale ose raporte ESG në vitin 2021.