Panda e egër dhe këlyshi i saj evidentohen në Kinën jugperëndimore
2022-12-06 15:53:16

Kamerat me rreze infra të kuqe në një rezervat natyror në provincën Sichuan të Kinës jugperëndimore kanë kapur pamjet e një pande gjigante dhe të këlyshit të saj, një skenë e rrallë për speciet normalisht të vetmuara, shkruan “Xinhua”.

Foto:VCG

Imazhet treguan një panda të rritur duke shëtitur në pyll në Rezervatin Kombëtar të Natyrës Tangjiahe, me një sy vigjilent që endet rreth mjedisit. Ajo ndiqej nga një këlysh i cili u përplas me kamerën.

Kamerat kanë kapur imazhe të shumta të pandave gjigante në zonë këtë vit, gjë që tregon se speciet kanë parë një popullsi në rritje në rezervat.

Foto:VCG

Foto:VCG

Foto:VCG

Foto:VCG

Pozicionuar në qarkun Qingchuan, rezervati Tangjiahe ka një sipërfaqe prej rreth 40.000 hektarësh dhe është pjesë e Parkut Kombëtar të Pandave Gjigante.

Ai është një rezervat natyror gjithëpërfshirës, dedikuar për mbrojtjen e pandave gjigante dhe habitateve të tyre. (Fatosi)