PKK është promotor aktiv, mbrojtës i vendosur i kauzës së të drejtave të njeriut
2022-12-06 14:58:49

Partia Komuniste e Kinës është një promovuese aktive dhe mbrojtëse e vendosur e kauzës së të drejtave të njeriut dhe gjithmonë ka përfshirë respektimin dhe mbrojtjen e të drejtave të njeriut si një pjesë kyçe të qeverisjes kombëtare, vlerëson një raport mbi zhvillimin e të drejtave të njeriut në Kinë, shkruan “Xinhua”.

Foto:Xinhua

Foto:Xinhua

Sipas raportit, të publikuar nga Fondacioni Kinez për Zhvillimin e të Drejtave të Njeriut dhe Kërkimi i Kinës së Re të Agjencisë së Lajmeve “Xinhua”, PKK që nga themelimi i saj ka bashkuar dhe udhëhequr popullin kinez të të gjitha grupeve etnike në përpjekjet e pandërprera për të luftuar, respektuar, mbrojtur dhe zhvilluar të drejtat e njeriut.

Nën udhëheqjen e PKK-së, fati i njerëzve të panumërt ka ndryshuar, thotë raporti, duke shtuar se një kapitull i ri është shkruar në historinë e të drejtave të njeriut të Kinës nga ndryshimet tronditëse në shoqërinë kineze dhe vendi ka parë arritje në kauzën e të drejtave të njeriut në të gjitha frontet.

“Kina i konsideron të drejtat për ekzistencë dhe zhvillim si të drejtat kryesore themelore të njeriut”,- thuhet në raport.

Vendi ka formuluar dhe zbatuar plane kombëtare veprimi për të drejtat e njeriut dhe plane të tjera speciale, thuhet në raport, duke shtuar se Kina është e përkushtuar të sigurojë një jetë të lumtur dhe dinjitoze për rreth një të pestën e popullsisë së botës.

Në veçanti, pas më shumë se 30 vitesh luftë kundër varfërisë, Kina nxori nga varfëria mbi 770 milionë banorë të varfër ruralë deri në fund të vitit 2020, duke hequr pengesën më të madhe për të drejtat e njeriut për rreth 1.4 miliardë njerëz.

Ndërsa avancon kauzën e saj të të drejtave të njeriut në vend, Kina gjithashtu përmbush në mënyrë aktive përgjegjësitë e saj si një vend i madh, duke promovuar vazhdimisht qeverisjen globale të të drejtave të njeriut dhe duke promovuar në mënyrë efektive zhvillimin dhe përparimin ndërkombëtar të të drejtave të njeriut, thuhet në raport. (Fatosi)