Shpenzimet e sektorit të internetit në Kinë për kërkim dhe zhvillim, rritje të fuqishme në janar-tetor
2022-12-05 13:04:53

Foto: VCG

Ndërmarrjet kryesore të internetit të Kinës panë që shpenzimet e tyre për kërkimin dhe zhvillimin të rifillojnë një rritje dyshifrore në 10 muajt e parë të vitit, treguan të dhënat zyrtare, njofton “Xinhua”.

Gjatë kësaj periudhe, shpenzimet për Kërkim dhe Zhvillim të këtyre firmave arritën në 63.67 miliardë juanë (rreth 9.03 miliardë dollarë amerikanë), 10.4 për qind në rritje nga viti në vit, me një ritëm 1.6 pikë përqindje më të shpejtë se ai i regjistruar në tre tremujorët e parë, sipas Ministrisë së Industrisë dhe Teknologjisë së Informacionit.

Të ardhurat e kombinuara të biznesit të kompanive të mëdha të internetit dhe kompanive të shërbimeve të lidhura ranë me 0.8 për qind në baza vjetore në 1.22 trilionë juanë, por rënia u ngushtua me 0.1 pikë përqindje nga tre tremujorët e parë, treguan të dhënat.

Në mënyrë të veçantë, të ardhurat e biznesit të firmave që ofrojnë kryesisht shërbime të shitjeve në internet u rritën me 16.3 përqind krahasuar me një vit më parë, një ritëm 1 pikë përqindje më i shpejtë se periudha janar-shtator.

Kompanitë kryesore të internetit dhe kompanitë e shërbimeve të lidhura janë ato me të ardhura vjetore të biznesit prej të paktën 20 milionë juanë. (Fatosi)