Rruga e parë me ngarkesa hapet në aeroportin e parë profesional të qendrës së mallrave në Kinë
2022-11-28 12:14:26

Foto: VCG

Aeroporti i parë profesional i qendrës së mallrave të Kinës në qytetin Ezhou, provinca Hubei e Kinës qendrore, nisi të dielën linjën e tij të parë ajrore vetëm me ngarkesë, duke lidhur Ezhou me Shenzhen në provincën Guangdong të Kinës jugore, njofton “Xinhua”.

Aeroporti Ezhou Huahu është gjithashtu aeroporti i parë profesional i qendrës së ngarkesave në Azi dhe i katërti i këtij lloji në botë. Qëkur aeroporti u vu në punë më 17 korrik, ai ka hapur rrugë të shumta pasagjerësh që lidhin Ezhou me qytete duke përfshirë Pekinin, Shangain dhe Xiamen.

Sipas aeroportit, linja ajrore e të gjitha ngarkesave operohet nga aeroplanët Boeing 737. Gama e itinerarit mbulon vende të tilla si Wuhan, Ezhou, Huangshi dhe Huanggang në provincën Hubei.

Aeroporti njoftoi se do të hapë gjithashtu një rrugë ajrore me ngarkesë të plotë që lidh Ezhou dhe Shangain së shpejti.

Prodhimi vjetor i ngarkesave dhe postës i aeroportit pritet të arrijë në 3.3 milionë tonë deri në vitin 2030, me qarkullimin vjetor të pasagjerëve në 1.5 milionë. (Fatosi)