Kina përpiqet të sigurojë logjistikë të qetë mes shpërthimeve të Covid-19
2022-11-27 13:54:19

nga VCG

nga VCG

Kina ka rritur masat për të përmirësuar logjistikën dhe për të siguruar një fluks të papenguar të mallrave si pjesë e përpjekjeve për të optimizuar përgjigjen ndaj Covid-19.

Ministria e Transportit përshkroi së fundi 15 masa për të përmirësuar kontrollin epidemik për industrinë e transportit, duke u fokusuar në menaxhimin e personelit në pozicione me rrezik të lartë, testimin e acidit nukleik pas mbërritjes, korrigjimin e kufizimeve të tepërta dhe logjistikën e qetë, shkruan “Xinhua”.

Rrjeti kombëtar i transportit ka mbetur i qetë, duke ofruar mbështetje të fortë për zinxhirët e qëndrueshëm industrialë dhe të furnizimit dhe zhvillimin ekonomik, tha zëdhënësi i ministrisë Shu Chi në një konferencë për shtyp.

nga VCG

nga VCG

Lidhur me kamionët në disa rajone që i nënshtrohen kontrollit tepër të rreptë të Covid-19, Shu tha se autoritetet kanë ndërmarrë veprime për të adresuar problemin në kohën e duhur.

Masat e sakta dhe të synuara të kontrollit për rrjetet e transportit do të vazhdojnë edhe në të ardhmen, theksoi zëdhënësi.

Për sa i përket sigurimit të transportit të qetë të materialeve kryesore, Shu tha se fokusi do të vihet në ushqim dhe perime, energji dhe materiale mjekësore, lëndë të para për zinxhirët kryesorë industrialë dhe të furnizimit dhe produktet e eksportuara. (Irma)

nga VCG

nga VCG